Aktuális ajánlataink

Központ Bisztró borválogatás

 

Préselő Habzó Hárs 2016

Remek nyári frissítő, prosecco stílusban. Hárslevelű, Furmint és Sárga Muskotály házasítása. Virgonc savak, pici maradékcukor, hosszas, szép gyöngyözés, kellemes parfümösség, enyhe mineralitás, sok gyümölcs. Abszolút nyári kedvenc!

Bakonyi Csavargó 2016

Hárslevelű, Királyleányka, Olaszrizling és Zöld Veltelini házasítása Siklósról. Tartályos tétel, fajélesztővel beoltva, almasav bontva, egy része finomseprőn tartva. Friss, ropogós, élénk, fiatalos stílusú, zamat gazdag bor a nyárra hangolva. Florális, őszibarackos, almás jegyekkel.

Préselő Rosé 2016

Egy igazán izgalmas és egyedi rozé Tokaj-Hegyaljáról! A jellegzetes rozés ízek, érett meggyel és cseresznyével, egy csipet ásványossággal és bubival különleges élményt adnak. Egy kis silleres beütés (a hosszabb héjon áztatásnak köszönhetően) nemcsak a meleg délutánokra, de az ételek mellé is remek párosítást eredményez. A borvidéken ritka Cabernet Sauvignon, Kékfrankos és Merlot fajták házasításából készült. Limitált tétel!

Bakonyi Pír

Peti vörös klasszikusa, évjárat házasítás. A Városhegy dűlő és a Hidegkút dűlő termése Siklósról. Kékfrankos (40%) alapokon, Portugieser (40%) és Franc (20%) díszítéssel. A tétel egy része tartályban erjedt, másik része másod- és harmad töltésű hordókban 4 hónapot töltött. Sok-sok piros bogyós gyümölccsel, szederrel, meggyel, izgalmas meggymagos kesernyével és sóssággal a lecsengésében. Friss, zamatos, könnyed. Igazi nyári vörös, behűtve ajánljuk!

 


Kézműves sörök

Kínálatunkban folyamatosan változó kézműves söröket találhattok, kézműves sörfőzdék termékeiből. 

              

Ebben a hónapban az alábbi két sörkülönlegességet kóstolhatjátok meg:
- IPA (Reketye Sörfőzde)
- Szilvás sör (Szent András Sörfőzde)